Весільний фотограф Тернопіль: як правильно вибрати та замовити фотографа на весілля

   Серед багатьох важливих справ, які треба виконати за час підготовки до весілля, пошук весільного фотографа є не менш важливим, ніж вибір весільної сукні, банкетного залу чи ведучого.

   І перш ніж почати шукати фотографа на весілля, зверніть увагу на те, як правильно обрати та замовити фотографа в Тернополі чи іншому місті України.

   Для того, щоб обрати фотографа було легше, ми склали такий собі чек-лист: з чого почати, на що звернути увагу, що не забути зробити...

 

 

Як правильно вибрати фотографа на весілля : чек-лист пошуку весільного фотографа

  1. Де і коли шукати весільного фотографа? По-перше, це Ваші знайомі, друзі та родичі, хто вже скористувався послугами того чи іншого фотографа та можуть його як порадити, так і відмовити від замовлення. По-друге, через інтернет та соціальні мережі. Зараз у багатьох професійних фотографів в Тернополі є свій персональний сайт , сторінки в соц. мережах, де можна подивитися портфоліо, перелік послуг, ціни та відгуки. Слід пам’ятати про те, що багато фотографів можуть бути зайнятими навіть за рік часу до весільної дати. Тому, не слід відкладати пошук фотографа на останній момент – є варінт, що той, хто сподобається найбільш, вже може бути заброньованим. Ще складніше бронювати, якщо дата весілля особлива, наприклад, 08.08, 09.09, або на серпень-вересень – це найактуальніший весільний період.
  2.  Аналіз портфоліо та якості фотографій. Портфоліо допомагає зрозуміти стиль фотографа, його бачення. І хоча якість та краса – поняття суб’єктивні, але звертайте увагу на природність кольору. Ніхто не бажає, щоб біла сукня перетворилася на фото в синювату, червоні квіти на помаранчеві,а небо було б настільки блакитним, наче на нього витратили всю блакитну фарбу в світі… Не робіть висновків з однієї зйомки, передивіться якомога більше фотографій, їх різноманітність та якість. З рештою, це Ваш вибір, Ваші вподобання.
  3.  Особиста зустріч з фотографом. Коли Ви визначилися з основними кандидатами, то домовтеся про особисту зустріч. У процесі спілкування з фотографом зверніть увагу наскільки вам легко спілкуватися з ним і наскільки ця людина близька вам по духу, адже в компанії цієї людини ви проведете один з найважливіших і пам'ятних днів у своєму житті. Рекомендуємо окрім портфоліо подивитися повний набір фотографій одного знімального весільного дня, щоб мати уяву про вміння фотографа передати загальну атмосферу свята та вміння знаходити ракурси для зйомки.
  4.  Досвід, вартість. Дорого – не завжди якісно. Але й за дешевизною гнатися не поспішайте. Якісна фототехніка коштує дорого, а подальша обробка весільного матеріалу є дуже об’ємною роботою. Отже, вартувати дешево зйомка весілля просто не може. Не соромтеся запитати фотографа, який він має досвід роботи. Саме досвід впливає на управління стресовими ситуаціями. З особистого досвіду фотограф зможе розповісти Вам про запасні варіанти розвитку подій та шляхи вирішення тих чи інших питань (наявність фотостудії, зйомка в стильному приміщенні чи гарна зйомка в дощову погоду). Весільний фотограф Тернопіль знає добре, але за рахунок досвіду та особистого бачення порадить локації для фотографування так, щоб якомога більше вирізнити ваше весілля серед інших.
  5.  Техніка, наявність асистента (другого фотографа).  Поцікавтесь, якою технікою знімає фотограф та що входить в арсенал його оснащеності, чи має він асистента. Асистент та додаткова камера з набором об’єктивів – це завжди плюс. Два фотографи – більше цікавих фотографій з різних ракурсів та різних бачень фотографів. Уявіть, що Ваше весілля – це фільм, який знімають так, щоб потім Ви його з задоволенням передивлялися ще раз, і ще раз.

   Після вибору весільного фотографа треба обговорити процес весільної фотозйомки та особисті прохання, щоб жодна деталь не залишилася непоміченою, а всі нюанси були врахованими.

   Фотограф в Тернополі, Львові чи в іншому місті України повинен мати одну спільну рису – професіоналізм. І де б Ви не планували своє весілля – Ви гідні найкращого.

   Пам’ятайте, що весілля – це неймовірна подія в Вашому житті, але після весілля залишаться тільки фотографії, за допомогою яких Ви будете занурюватися в спогади весільного дня. Нехай Ваші весільні фотографії будуть найкращими!